Omgeving Schouwen-Duiveland

Natuurlijk bezig

Wie er graag op uit trekt, vindt in de directe omgeving van Camping Hoeve Batenburg een scala aan ontspannende recreatiemogelijkheden in rust en ruimte.  Schouwen-Duiveland heeft u namelijk enorm veel te bieden op korte afstand van elkaar. Een greep uit wat u kunt verwachten: uitgestrekte natuurgebieden, prachtige vergezichten met pittoreske dorpjes aan de horizon, het monumentale stadje Zierikzee, gezellige horecagelegenheden waar u Zeeuwse lekkernijen vindt en talloze leuke evenementen.

Ook buiten het eiland Schouwen-Duiveland zijn schitterende natuurgebieden te vinden. Denkt u aan de Slikken van Flakkee of de Tiengemeten. Kortom, een omgeving waar u beslist blij van wordt! Wilt u tips over de mooiste plekjes? Kom dan zeker even langs bij de receptie.

Fietsen op Schouwen-Duiveland

Tegen een aantrekkelijke prijs kunt u fietsen bij ons huren. Vlakbij, onder de duinen, vanaf het einde van de Rampweg tot aan het Duinhoevepad, ligt bijvoorbeeld al een prachtig route op u te wachten.

Wandelen aan de kust

Wat te denken van de uitgestrekte Boswachterij Westerschouwen, naastgelegen Meeuwenduinen en Zeepeduinen? Stuk voor stuk natuurgebieden waar u uw hart kunt ophalen als het gaat om een ontspannende voettocht, waar u verzekerd kunt zijn van het zien van damherten of reeën. Het ‘topstuk’ van het eiland is misschien wel het 21 kilometer lange strand dat van de Brouwersdam tot aan de Oosterscheldekering loopt. U raakt niet uitgelopen!

Duikfaciliteiten op camping

Het water van de Grevelingen en Oosterschelde staat bekend om haar unieke duiklocaties. Je ziet veel meer leven dan je denkt; kreeften, slakken, diverse (plat)vissen en soms zwemt ineens een zeehond met je mee.

Wist u dat Landgoedcamping Hoeve Batenburg een gebouw heeft speciaal voor duikers en surfers, waar de duik- en surfuitrusting afgespoeld kan worden en kan drogen?

Gevleugelde vrienden

Voor vogelaars is de rijke natuur van Schouwen-Duiveland een waar paradijs. Neem Plan Tureluur en de inlagen die een groot deel van de zuidkust van het eiland omvatten. Deze mix van oude en ‘nieuwe’ natuur kent een overvloed aan leven. U kunt er ongestoord vogels spotten via gluurmuren en uitkijktorens.

Kunst en cultuur

Voor wat betreft kunst en cultuur, heeft Schouwen-Duiveland veel te bieden. Denk daarbij onder meer aan gezellige evenementen voor het hele gezin als de jaarlijkse Vlasdag in Dreischor, de Burghse Dag, verschillende visserijfeesten, Concert at Sea en de Kunstschouw.

Ook zijn er verschillende musea te vinden. Onder meer het vernieuwde Stadhuismuseum in Zierikzee, het Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zijn inmiddels uitgegroeid tot ware publiekstrekkers.

Op pad met kinderen

Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven op Schouwen-Duiveland. Zomaar een paar tips:

- Bunkerroute Haamstede
- Kabouterbos Slot Moermond
- Krabben vangen aan het Grevelingenmeer (niet om mee te nemen)
- Neeltje Jans
- Mekkerstee
- Klimbos in Westenschouwen